I veckan köpte jag en ny kamera; en Olympus e-pl7. Gjorde mig av med min klumpiga stora systemkamera, som jag ändå inte använde just därför att den var; för klumpig och opraktisk. 

Nu hoppas jag kunna liva upp mitt bloggintresse igen. Träning, kost och livet i allmänhet ska innehållet vara.

 

Idag var den benträning som gällde! Många förknippar benträningen med en lätt ångest, men icke jag. 😀 Jag tycker det är fruktansvärt roligt att träna ben. Jag får i ärlighetens namn höra väldigt ofta; att jag har ett par brutala klossar till ben, att det inte slarvas med benträningen. Och visst är det nog så! Jag vet dock inte om jag gillar benträningen mest därför att jag redan har bra ben att jobba med, eller om det bara är så att benträningen är min själsfrände och därmed fått benen på köpet(?). Hur som helst; många förväntar sig att jag bara kör knäböj och svintunga pressar.. Men det är långt ifrån sanningen. Jag kör väldigt mycket högreps, superset och isolation. Väldigt lite knäböj och pressar faktiskt.

Knäböj och benpressar, älskar jag definitivt att köra. Däremot kör jag sällan knäböj med ett repsantal under 10. Volymträning. Anledningen? Jag vill bygga ben, inte styrka.

 

I alla fall, så förevigade ett av mina många benpass i livet, här är några av övningarna jag fick till idag;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bensparkar, 25-100 reps/set

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PAIN!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hack squat, smal position.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bulgarisk utfall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liggande lårcurl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lyfter oftast benen i toppläget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avslutningsvis lite ryggflex!

 

 

 

Comments

comments

About The Author

Fitness star Angelica Enberg lives in LA California, where she reports to us from The Mecca of bodybuilding; Golds Gym, Venice Beach LA. Working her way to a debut in women´s physique.